NYHETERGÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER TILL EN GLOBAL VERKLIGHET

DEMME DURRETT VÄCKER MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER TILL LIV I HOUSTON

Den årliga marschen och festivalen för Människorättsdagen i Houston i Texas uppmanar alla att lära sig om mänskliga rättigheter och att aktivt delta i att sprida dem.

Demme gjorde en årlig Enade för mänskliga rättigheter-tradition till en historia i Texas-storlek och visade att vem som helst kan göra skillnad.

Med Enade för mänskliga rättigheter-avdelningar och -grupper som nyligen höll människorättsmarscher och -evenemang för att fira Internationella människorättsdagen, låt oss titta på ett strålande exempel på denna årliga sammankomst som arrangerades av Demme Durrett i Houston i Texas.

Människorättsmarschen och -festivalen i Houston i Texas för Människorättsdagen (den 10 december) var den mest meningsfulla hittills, då Demme och hennes team hyllade både en afghansk människorättshjälte och bekräftade insatserna som över 20 lokala ideella organisationer för mänskliga rättigheter gjort.

Demme, som nu är en 21-årig collegestudent, organiserade sin första människorättsmarsch för sju år sedan, vid 14 års ålder, när hon inspirerades av en vän som grundade de årliga marscherna under Internationella människorättsdagen.

”Han kunde inte sluta berätta för mig om den otroliga erfarenheten han haft! Hans projekt lät som något som skulle göra det möjligt för mig att både göra något meningsfullt och att träffa likasinnade ungdomar”, säger Demme.

Men Demme ville skapa något nytt under marscherna, något i Texas-storlek, eftersom – som det sägs – ”allt är större i Texas”.

Hon samarbetade med sin mamma och skapade en marsch och festival för Människorättsdagen – det var en marsch som skulle kulminera i en dag med utomhusaktiviteter som främjar de mänskliga rättigheterna. År 2011 arrangerade hon det första av dessa evenemang i sin hemstad The Woodlands i Texas, som är en förort till Houston, med över 1 000 personer som deltog.

Varje år efter det har Demme och hennes växande team utökat verksamheten till att bli större, bättre och nå fler människor med undervisning i mänskliga rättigheter.

Till följd av dessa förortsevenemang ombads Demme år 2015 att arrangera ett firande av Människorättsdagen för hela staden Houston. För att göra rättvisa åt denna tredje största stad i USA samarbetade Demme och hennes team med Houstons kommun, borgmästarens kontor och Rice University för att ordna en marsch och festival i Houston-storlek. Evenemanget var inte bara det största någonsin för Demme, utan det kan vara det största firandet av detta slag i USA. Som del av dagen ingick tal från människorättsledare, uppträdanden från internationella dansgrupper och över 30 offentliga, ideella och privata organisationer som visade upp sitt eget människorättsarbete.

”Du går samman med andra över hela världen för att öka medvetenheten om mänskliga rättigheter och ökar på farten för att skapa positiva förändringar i världen.”

Medborgare i området skickade henne otaliga tackmeddelanden, och sade att evenemangen har ”gjort dem till förespråkare för undervisning i mänskliga rättigheter”. Men inget är mer meningsfullt för Demme än att vara ett föredöme för andra ungdomar och barn. ”Det bästa var när en 10-årig flicka kom fram till mig och berättade att hon verkligen längtade efter att bli äldre så att hon skulle kunna arrangera evenemang som detta.”

På bara sju år har Demmes lokala verksamhet vuxit till ett team av hängivna volontärer och ett årligt evenemang i världsklass som har berört miljontals liv med dess budskap om fred och mänskliga rättigheter.

Till alla de som funderar på att starta sina egna människorättsmarscher säger Demme: ”Gör det! Du kan börja med något som är mindre och inte lika invecklat som det vi gjorde. Du kommer att gå samman med andra över hela världen för att öka medvetenheten om de mänskliga rättigheterna och bidra till framåtrörelsen.”DONERA

Du kan omedelbart börja stödja den internationella rörelsen för mänskliga rättigheter genom att bli medlem i Enade för mänskliga rättigheter. Enade för mänskliga rättigheter hjälper och förenar individer, pedagoger, organisationer och myndigheter i alla delar av världen för att göra folk mer medvetna om Allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

LADDA NER »
LADDA NER