NYHETERGÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER TILL EN GLOBAL VERKLIGHET

INDIVIDER SOM FIRAS SOM MÄNNISKORÄTTSHJÄLTAR FÖR ATT DE HJÄLPT VARJE SEKTOR AV SAMHÄLLET

Konst och kultur för mänskliga rättigheter i Italien höll ett evenemang i den italienska deputeradekammaren – en av de många undervisningsverksamheter som gjorde att de belönades med priset för människorättshjältar. Tusentals ungdomar (ovan till höger) skrev på människorättsflaggor som alpinisten Daniele Nardi (överst till höger) sedan tog till de högsta bergen.

Ungdomar för mänskliga rättigheters hjältepris firar de som förändrar andras liv genom undervisning i mänskliga rättigheter, däribland det inspirerande exemplet med Konst och kultur i Italien och andra som går i spetsen för samhällsförbättrande program och fred.

En särskild höjdpunkt under det årliga internationella toppmötet för mänskliga rättigheter är Ungdomar för mänskliga rättigheters hjältepriser, som bekräftar de vars mod och beslutsamhet har ökat medvetenheten om mänskliga rättigheter i sina respektive länder och områden.

I år fanns bland de fyra framstående individer som hedrades med utmärkelsen vd:n för Konst och kultur i Italien, Maria Elena Martini, som mottog priset för både sig själv och till minne av sin framlidne människorättspartner Daniele Nardi.

Indiska skådespelerskan Sheena Chohan och Washington, DC-aktivisten Travis Ellis belönades också med priser. (Se mer om Travis arbete på nästa sida.)

Martini gick samman med alpinisten Daniele Nardi för att nå tusentals ungdomar i Lazioregionen.

Nardi utförde ett stort antal expeditioner till världens högsta berg med ”människorättsflaggan”, en särskild flagga undertecknad av skolbarn till stöd för mänskliga rättigheter.

Vi hedrar dessa fyra hjältar för deras osjälviska arbete som är så välbehövligt över hela världen för att skapa fred genom undervisning i mänskliga rättigheter.

Innan hans resor fick dessa elever lära sig sina grundläggande mänskliga rättigheter med stöd från Lazios regionala myndigheter, då de oroade sig över att nästan 50 procent av eleverna i åldrarna 11 till 17 mobbas.

Idag fortsätter Martini med arbetet som hon och Daniele Nardi började genom människorättsevent, -marscher och -samarbeten.

Sheena Chohan har varit en ambassadör för Ungdomar för mänskliga rättigheter i Sydasien sedan 2011 och har nått människor både genom media och aktiviteter i regionen, särskilt i Indien och Bangladesh. Genom seminarier har hon personligen lärt över 7 000 ungdomar om deras mänskliga rättigheter och nått miljontals människor genom radio, tidningar och internetmedier, vilket gjorde att hon fick smeknamnet ”Människorättstjejen”. För mer information, titta på en dokumentärfilm om hennes arbete på sv.scientology.tv/SChohan.

Vi hedrar dessa fyra hjältar för deras osjälviska arbete som är så välbehövligt över hela världen för att skapa fred genom undervisning i mänskliga rättigheter.FAKTA

EN ÅTERBLICK PÅ ÅRET

Ett år av ständigt ökande intresse för Enade för mänskliga rättigheters och Ungdomar för mänskliga rättigheters material visas av dessa statistiker:

52 068

SKOLOR

runt om i världen använder Ungdomar för mänskliga rättigheters material för att lära ut mänskliga rättigheter

31 722

BESTÄLLNINGAR

gjordes under ett år av människor i 175 länder för Enade för mänskliga rättigheter- och Ungdomar för mänskliga rättigheter-material

91 873

ELEVER

lärde sig sina mänskliga rättigheter under ett år

774 073

HÄFTEN

delades ut internationellt under ett år för att lära människor om deras mänskliga rättigheter

4,9

MILJONER

besökare på ett år har gått in på youthforhumanrights.org och humanrights.comSKYDDA DERAS RÄTTIGHETER

Du kan omedelbart börja stödja den internationella rörelsen för mänskliga rättigheter genom att bli medlem i Enade för mänskliga rättigheter. Enade för mänskliga rättigheter hjälper individer, utbildare, organisationer och myndigheter i alla delar av världen att göra folk mer medvetna om den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

LADDA NER »
LADDA NER