NYHETERGÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER TILL EN GLOBAL VERKLIGHET

MILANO HÅLLER EN PRISGALA FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

Tenoren Carmelo Sorce uppträder vid 2018 års prisgala för människorättshjältar i Teatro Gerolamo i Milano.

Ungdomar för mänskliga rättigheter i Italien håller sin årliga gala för att dela ut utmärkelser för hjältemodiga människorättsinsatser under 2018.

Varje år håller Ungdomar för mänskliga rättigheter Italien sin årliga gala för att dela ut utmärkelser för hjältemodiga människorättsinsatser och 2018 var inget undantag. Den här gången hölls det prestigefyllda eventet på Teatro Gerolamo, nära den berömda Duomo di Milano-katedralen. Den inleddes med ett medryckande framförande av den italienska tenoren Carmelo Sorce.

Eventet sponsrades av provinsen Lombardiets myndigheter (vars huvudstad är Milano), norra Italiens förbund av sydamerikanska och karibiska konsulat (som representerar 38 konsulat), Demokratiska republiken Kongos ambassad, United Planet-stiftelsen och Scientology Kyrkan i Italien.

Det sammanföll med internationella Afrika-dagen, och en av de tre utmärkelserna delades ut till Cristina Fazzi, en läkare som har arbetat i Zambia i 18 år för att hjälpa människor i nöd. Gianfranco Ranieri, en rotarian, var den andra pristagaren. Han har varit aktiv humanitetsförkämpe sedan 1979 och har lett en organisation som har byggt skolor i Kenya för att hjälpa mer än 15 000 barn. Kvällens sista utmärkelse gick till Rock No War-stiftelsen, ledd av dess ordförande Giorgio Amadessi. Gruppen har som mål att ge hjälp och skapa glädje i områden som är underutvecklade och fattiga på grund av krig. De har genomfört projekt på fem kontinenter.

Nyheten om de nyligen belönade människorättshjältarna sändes på den rikstäckande kanalen TgCom 24, som uppmuntrade andra att börja främja människorättsaktivism och -undervisning.VI VILL VERKLIGEN ATT DU HÖR AV DIG

Våra undervisningspaket för mänskliga rättigheter är tillgängliga utan kostnad för lärare; detta är vad de säger om materialet.

LÄRARE, BRASILIEN

Paketet kom fram och jag älskar det. Det är otroligt och gör det möjligt för barn att intressera sig för att lära sig och upptäcka sina rättigheter på ett roligt sätt. Det gör det även möjligt att bilda kritiska och aktiva medborgare i samhället.

JURIDIKSTUDERANDE, KENYA

Jag skriver för att tacka dig för det fantastiska Ungdomar för mänskliga rättigheter-paketet ni skickade mig. Jag måste säga att det är så underbart och du och ditt team gör ett mycket bra arbete. Jag vill återigen tacka dig för paketet, särskilt dvd:n som jag har funnit vara så hjälpsam. Jag visade videorna för mina familjemedlemmar, vänner och collegekamrater, som alla reagerade mycket positivt.

PEDAGOG, SVERIGE

Eftersom en stor del av min värld består av utbildning tyckte jag att ert undervisningspaket var mycket användbart. Särskilt när det gäller att undervisa ungdomar. Jag försöker ta upp mänskliga rättigheter i alla mina föredrag och föreläsningar. Jag har funnit att även när jag pratar med företagsledare om den svenska lagen om diskriminering i arbetslivet är det lämpligt att prata om mänskliga rättigheter. Det ger ett sammanhang för varför vi har lagar som motverkar diskriminering.

UTBILDARE, NORTH CAROLINA, USA

Tack så mycket! Mina elever börjar berätta för sina lärare om vad de lär sig i min Ungdomar för mänskliga rättigheter-fredagsklubb. Jag tycker att inverkan läroplanen haft på mina elever är så spännande. En elev, som uppför sig illa eftersom det är coolt, deltar nu i diskussionerna eftersom han verkligen börjar bry sig om andras mänskliga rättigheter.FAKTA

MÄNNISKOHANDEL:

I den allmänna förklaringen står det: ”Ingen må hållas i slaveri eller träldom”, men slaveri existerar än idag

50 %

AV DE PERSONER

som utsätts för människohandel uppskattas vara barn

2–4

MILJONER

barn utsätts för prostitution i den internationella kommersiella sexhandeln

600–800

TUSEN OFFER

köps och säljs över internationella gränser varje år för tvångsarbete eller kommersiell sex

2–4

MILJONER

utsätts för människohandel både i landet och över internationella gränser

32

MILJARDER DOLLAR

är beloppet som omsätts internationellt varje år av människohandelsindustrinGÅ MED I RÖRELSEN

Du kan omedelbart börja stödja den internationella rörelsen för mänskliga rättigheter genom att bli medlem i Enade för mänskliga rättigheter. Enade för mänskliga rättigheter hjälper individer, utbildare, organisationer och myndigheter i alla delar av världen att göra folk mer medvetna om den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

LADDA NER »
LADDA NER