NYHETERGÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER TILL EN GLOBAL VERKLIGHET

YHR TORONTO FRÄMJAR TOLERANS I ONTARIO

YHR Torontos verkställande chef Nicole Crellin vid regionala York-polisens evenemang för Internationella dagen för avskaffande av rasdiskriminering.

YHR Toronto arbetar för att sätta stopp för rasdiskriminering – i ett mångkulturellt område.

Varje år håller Yorks regionala polis i Ontario i Kanada ett evenemang under Internationella dagen för avskaffande av rasdiskriminering. Och varje år finns YHR Ontario där med sin människorättsmonter för att stödja York-polisens arbete för att sätta stopp för alla former av hatbrott.

Årets evenemang var ett mångkulturellt firande med många samhällsgrupper som presenterar sina aktiviteter och artister av många olika slag.

I ett land där 19,1 procent av den totala befolkningen identifierar sig själva som tillhörande en minoritetsgrupp, varav mer än 65 procent föddes utanför Kanada, är detta initiativ absolut nödvändigt. Bara i Ontario finns det folk av 250 olika etniska ursprung.

Ungdomar för mänskliga rättigheter-materialet, som fanns att ta vid montern för alla deltagare, är ett perfekt verktyg för att informera andra om deras mänskliga rättigheter.

Materialet inkluderar Vad är mänskliga rättigheter?-häftet, vilket förenklar FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna i ord som alla kan förstå; dokumentären Berättelsen om mänskliga rättigheter; och YHRI:s undervisningspaket för utbildare att lära ut mänskliga rättigheter.

YHR Ontario är stolta över att stödja polisen i deras arbete med att sätta stopp för hatbrott innan de händer genom att öka medvetenheten om värdet av Kanadas kulturella mångfald och behovet av att varje person respekterar andras rättigheter – oavsett våra skillnader.VI VILL verkligen ATT DU HÖR AV DIG

Kostnadsfria, nedladdningsbara resurser för vem som helst att lära ut mänskliga rättigheter med finns tillgängliga på EnadeForManskligaRattigheter.se och UngdomarForManskligaRattigheter.se.

LÄRARE, ROUMIEH-BYN, LIBANON

”Mina elever njöt av och drog nytta av kursen, särskilt videorna som fångade deras uppmärksamhet, tilltalade dem och fick dem att tänka. Nu, som aktivitetssamordnare i mitt område, vill jag upprepa erfarenheten med våra ungdomar.”

SAMHÄLLSSAMORDNARE, VILLAGE ACADEMY, NEW YORK, USA

”Vi tror att denna resurs kommer att vara ett fantastiskt tillägg till vår läroplan. Det kommer att göra det möjligt för oss att lägga till ytterligare media till enheter, inklusive videor och bilder som kommer att öka engagemang.”

LÄRARE, PORTUGAL

”Materialet jag har fått har varit användbart för mig för att utveckla flera projekt med mina elever där den huvudsakliga resursen som användes var materialet ni erbjuder. Tack.”

ORDFÖRANDE, UNGDOMAR FÖR VARAKTIG VERKAN, INDIEN

”Jag har gjort mitt bästa för att lära, motivera och påverka min egen familj, mina vänner och min universitetgrupp angående mänskliga rättigheter. Jag håller ofta sessioner på gymnasier och universitet runt om i Indien. Jag har gått igenom materialet på er webbplats för att hjälpa mig lära andra, och jag tyckte att de var användbara.”

LÄRARE, MORA OBEROENDE SKOLOR, NEW MEXICO, USA

”Jag använde mapparna och dvd:n som bakgrund till ståndpunktsdokument om specifika frågor, och jag gillade hur de ger en lösning. Jag bad barnen att läsa en mänsklig rättighet, sedan forska i det, och jag rekommenderade att de använder webbplatsen UngdomarForManskligaRattigheter.se och FN:s webbplats. Jag vill verkligen tacka er för vad ni gör.”FAKTA

LÅT OSS TALA OM MÅNGFALD

Mångfald är en välsignelse. Låt oss se på några av statistikerna för de mest mångkulturella städerna i världen.

NÄST

STÖRSTA

invandrarbefolkningen i världen (efter New York) finns i London, som kallas världens mest kulturella huvudstad

800

SPRÅK

talas i New York, vilket gör det till världens mest språkligt mångkulturella stad

80 %

AV INVÅNARNA

i staden Dubai föddes utomlands

4

SPRÅK

i Singapore är officiella på grund av mångfalden av stadens invånare

177

NATIONALITETER

finns i Amsterdam, en av de mest mångkulturella städerna i världenHUR DU KAN HJÄLPA TILL

Du kan omedelbart börja stödja den internationella rörelsen för mänskliga rättigheter genom att bli medlem i Enade för mänskliga rättigheter. Enade för mänskliga rättigheter hjälper individer, utbildare, organisationer och myndigheter i alla delar av världen att göra folk mer medvetna om Allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

LADDA NER »
LADDA NER