NYHETERGÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER TILL EN GLOBAL VERKLIGHET

ATT VARA EN GENTLEMAN ÄR OSKILJAKTIGT FRÅN MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

Chris King levererar sin unika Gentlemen’s Course, som inte bara lär ur verktygen etikett och god ton utan även respekt genom Enade för mänskliga rättigheters material.

Chris King är på ett uppdrag att hjälpa Floridas ungdomar – som riskerar att falla offer för människohandel – få kunskapen för att skydda sina rättigheter och även andras rättigheter.

Chris King må vara barnbarn till blueslegenden B.B. King, han må vara en modestylist och en före detta marinsoldat, men för att definiera honom med ett enda ord så är Chris King framför allt en gentleman. När King hörde talas om statistiken för människohandel i hans hemstad i Florida, var det något gentlemannen inom honom inte kunde tillåta.

”Då människohandel är Floridas främsta tysta brott, klassas vi som tvåa i landet, tredje som region, och det är helt enkelt illa. Det är en kränkning av mänskliga rättigheter”, säger King. ”Då jag är pappa till två vackra barn skulle jag verkligen inte vilja att mina barn blev offer för sådana saker, så jag började forska och lära mig och jag stiftade bekantskap med Enade för mänskliga rättigheter (UHR) sommaren 2015”, lägger han till.

Han upptäckte UHR under välgörenhetskoalitionens lunch som hölls vid Scientology Kyrkans hotell Fort Harrison. Där träffade han verkställande chefen för Enade för mänskliga rättigheter i Florida och såg hur naturligt undervisningen i mänskliga rättigheter passade ihop med hans program kallat The Gentlemen’s Course.

King levererar sin kurs till alla ungdomar, men särskilt till överlevare av människohandel och underprivilegierade ungdomar som riskerar att bli offer. Kursen lär ut etikett, sociala färdigheter och nu mänskliga rättigheter. Den inkluderar Kings ”Trettio enkla regler för hur man är en gentleman”, inklusive ”Döm ingen, bara förbättra dig själv” och ”Bjud en dam armen medan ni går, så känner hon sig trygg”.

Den inkluderar även ”Okunnighet är inte salighet, kunskap är makt”, och det är kraften i undervisning om mänskliga rättigheter – så att ungdomar kan både skydda sig själva och vara där för att försvara andra. King förklarar: ”Jag känner verkligen att om folk kan lära ut rasism och ondska, då kan vi lära ut storhet och mänsklighet.

Genom att införa mänskliga rättigheter i vår läroplan hoppas vi kunna undervisa ungdomar med de rätta verktygen för att fatta bättre beslut när de mognar och växer upp i dagens samhälle”, säger King.

King håller regelbundna Gentlemen’s Courses för ungdomar i sin egen anläggning på Kings Forest Recreation Center (lokaler som donerades av Tampas kommun) såväl som i skolor och på bibliotek. Han håller även en Gentlemen’s Ball två gånger om året på hotellet Fort Harrison. Här samlas glamorösa damer och belevade herrar för att stödja humanitära grupper såsom Florida Coalition Against Human Trafficking och She Helps to Empower, som tillsammans banar väg för värdighet och en säker framtid för Floridas ungdomar.ATT VIDTA ÅTGÄRDER
Lär du ut mänskliga rättigheter? Berätta hur

Skicka in din berättelse om hur du använder Enade för mänskliga rättigheters material för att lära ut mänskliga rättigheter.

Tycker du om att läsa berättelser om människorättsframsteg runtom i världen? Har du någonsin undrat om din egen berättelse skulle kunna vara med?

Enade för mänskliga rättigheter är ett globalt nätverk av lärare, professorer, advokater, aktivister, föräldrar, ungdomar och frivilliga som är sammanlänkade av det gemensamma syftet att förverkliga mänskliga rättigheter. Om du läser detta, är du redan en del av teamet.

Om du framgångsrikt har använt materialet eller läroplanen för Enade för mänskliga rättigheter eller Ungdomar för mänskliga rättigheter och skulle vilja berätta för andra om dina utmaningar och framgångar, skulle vi vilja höra från dig. Din berättelse skulle kunna presenteras i ett framtida nyhetsbrev.

Skicka din berättelse och dina foton. Se ett exempel på en bror och syster-duos berättelse på scientology.tv/sandra-and-felipe-poveda.

Hör gärna av dig!GÅ MED I RÖRELSEN

Du kan omedelbart börja stödja den internationella rörelsen för mänskliga rättigheter genom att bli medlem i Enade för mänskliga rättigheter. Enade för mänskliga rättigheter hjälper individer, utbildare, organisationer och myndigheter i alla delar av världen att göra folk mer medvetna om den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

LADDA NER »
LADDA NER