NYHETERGÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER TILL EN GLOBAL VERKLIGHET

MÄNNISKORÄTTSUNDERVISNING FÖRBEREDER GUYANAS FRAMTIDA GENERATION

Ungdomar för mänskliga rättigheter Guyana håller seminarier i hela skolor och delar ut häften i samhället för att förändra sitt land.

YHR Guyana-avdelningen tacklar våld i hemmet vid roten, med hjälp av människorättsundervisning och medvetenhet för att förändra inställningen hos landets invånare.

Guyana är en nation som anses vara karibisk trots att den ligger inbäddad mellan Venezuela och Surinam i Sydamerika. Med sorglös soca-musik som dånar från minibussar och festivalerna i karibisk stil skulle man kunna missa stora problem som underminerar landets framtid.

Steven Singh, ordförande för YHR Guyana, säger: ”Det första man måste ta itu med i fråga om mänskliga rättigheter i Guyana är bristen på kunskap. Det här är en stor lucka i undervisningen och det är inte en del av läroplanen. Det finns också en machoattityd där män ser ner på kvinnor. Våld mot kvinnor är baserat på brist på respekt, kärlek och förståelse för den andra parten.”

Efter att ha deltagit i 2016 års internationella toppmöte om mänskliga rättigheter i New York insåg Singh när han återvänt hem att han måste göra något. ”Det verkade inte logiskt för mig att jag, efter att ha rest hela vägen till Förenta Nationerna för att konferens, sedan skulle tillåta att våld mot kvinnor och andra kränkningar av mänskliga rättigheter förekom i mitt land och inte göra någonting åt det”, sade Singh. Därför bildade han YHR Guyana.

”Genom undervisning i mänskliga rättigheter förbereder vi vår framtida generation för att skapa ett ljusare Guyana.”

Shimell Mohabir var en av hans första medlemmar. Hon säger följande om anledningen till att hon gick med: ”Många människor i vårt samhälle har upplevt våld i hemmet. När Ungdomar för mänskliga rättigheter-avdelningen i Guyana precis hade startat anslöt jag mig omedelbart för jag anser att mänskliga rättigheter är grunden till världsfreden.”

Leverans började omedelbart i skolor – inte bara i huvudstaden, Georgetown, men även på landsbygden. Budskapet spreds vidare än så genom tv- och radiointervjuer och nådde till slut mer än 17 procent av befolkningen. Med detta gav Guyanas utbildningsministerium YHR Guyana grönt ljus att nå alla landets skolor, samtidigt som regeringen tillkännagav bildandet av särskilda domstolar för att skydda offer för våld mot kvinnor.

Landets främsta utbildningschef sade följande: ”Genom undervisning i mänskliga rättigheter förbereder vi vår framtida generation för att skapa ett ljusare Guyana.”FAKTA

VAD SOM KAN ÅSTADKOMMAS PÅ ETT ÅR

I år fortsatte Ungdomar för mänskliga rättigheter och Enade för mänskliga rättigheter att nå alltfler människor i en vidare omkrets.

26 656

BESTÄLLNINGAR

på material, inklusive undervisningspaket, informationspaket och häften, har expedierats

4 566

UNDERVISNINGSPAKET

beställdes och skickades till skolor i fjol

1 017 191

HÄFTEN

som upplyste andra om deras 30 obestridliga rättigheter delades ut i år

3 013

EVENEMANG

hölls över hela världen, med bland annat namninsamlingar, parader, konserter, mässor och skolseminarier

4 357 888

BESÖKARE

gick in på humanrights.com och youthforhumanrights.orgSKYDDA MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

Du kan omedelbart börja stödja den internationella rörelsen för mänskliga rättigheter genom att bli medlem i Enade för mänskliga rättigheter. Enade för mänskliga rättigheter hjälper individer, utbildare, organisationer och myndigheter i alla delar av världen att göra folk mer medvetna om den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

LADDA NER »
LADDA NER