NYHETERGÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER TILL EN GLOBAL VERKLIGHET

FYRA REGIONALA TOPPMÖTEN AVSLUTAR YHRI:s VÄRLDSTURNÉ

Det 6:e regionala sydasiatiska toppmötet i New Delhi i Indien, (överst) och det 1:a nordamerikanska toppmötet i Washington D.C. (längst ner).

Ungdomar från fyra olika regioner i världen samlas för människorättstoppmöten.

Ungdomar för mänskliga rättigheters världsturné höll regionala toppmöten där ungdomar från hela deras region strålade samman. Det 6:e regionala sydasiatiska toppmötet i New Delhi i Indien hade med delegater från Afghanistan, Nepal och olika indiska delstater. Invigningsdagen presenterade ministern för lag och rättvisa, Ravi Shankar Prasad; parlamentsledamoten dr Udit Raj; och generalsekreteraren för nationella människorättskommissionen, Ambuj Sharma.

Det 6:e toppmötet i Asien-Stillahavsregionen i Nantou i Taiwan hade med delegater från åtta länder. Bland talarna fanns Nantou-länets minister, högste chef för kriminalvården och åklagaren vid justitieministeriet. Ett stort antal mediarepresentanter deltog, såsom tidningen Educator, United Daily News Group och Taiwan Times.

Det 1:a regionala nordamerikanska toppmötet i Washington D.C., med en ceremoni på Capitol Hill där flera frivilliga belönades med utmärkelsen President’s Volunteer Service Award för sina enastående bidrag till människorättsundervisning. Proklamationer och brev utfärdades av borgmästare, senatorer och en guvernör.

Det 4:e latinamerikanska regionala toppmötet hölls i kongresshuset i Puebla i Mexiko. Delegater kom från Chile, Costa Rica, Colombia och 13 mexikanska delstater. Kongressens talman inledde mötet, följt av framstående deltagare.VI VILL verkligen ATT DU HÖR AV DIG

Myndigheter och institutioner ansluter sig till Ungdomar för mänskliga rättigheter för att undervisa den framtida generationen i deras 30 mänskliga rättigheter.

AMERIKANSK KONGRESSLEDAMOT

Internationella Ungdomar för mänskliga rättigheter har lärt ut ansvaret att upprätthålla grundläggande rättigheter. Det stärker unga vuxna så att de kan stå upp för sig själva mot mobbning och diskriminering. Det är upp till unga människor att bli aktivister för tolerans och fred och att se till att dessa rättigheter skyddas och respekteras under framtida generationer. Ert osjälviska arbete och engagemang för frivilligarbete är berömvärt.

ADVOKAT, INTERNATIONELLA KOMMITTÉN FÖR FÖRSVARET AV MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

Som Israels representant för Internationella kommittén för försvaret av mänskliga rättigheter vet jag personligen hur viktigt det är att undervisa alla i det faktum att de har grundläggande mänskliga rättigheter och att visa dem vad de är. Efter att ha sett ert undervisningsmaterial och personligen ha deltagit i era evenemang och aktiviteter som hör till er människorättskampanj kan jag tryggt säga att inte bara har ni tagit på er en mycket viktig uppgift, utan ni utför den väl med ert unika undervisningsmaterial, som är professionellt och går rakt på sak.

ORDFÖRANDE, NATIONELLA FOTBOLLSFÖRBUNDET, COSTA RICA

På uppdrag av Costa Ricas fotbollsförbund är vi mycket stolta över att få ta del med vårt landslag i detta projekt till förmån för mänskliga rättigheter, så att fotbollen ger tillbaka till samhället det hela samhället har gett till fotboll. Vi vill visa att det också kan vara ett värdefullt verktyg för social omvandling, som bryter ner alla ekonomiska, politiska, religiösa och etniska barriärer och i egenskap därav kan och bör det delta i projekt som gör nytta för mänskligheten.FAKTA

VAD SOM KAN ÅSTADKOMMAS PÅ ETT ÅR

I år fortsatte Ungdomar för mänskliga rättigheter och Enade för mänskliga rättigheter att nå alltfler människor i en vidare omkrets.

26 656

BESTÄLLNINGAR

på material, inklusive undervisningspaket, informationspaket och häften, har expedierats

4 566

UNDERVISNINGSPAKET

beställdes och skickades till skolor i fjol

1 017 191

HÄFTEN

som upplyste andra om deras 30 obestridliga rättigheter delades ut i år

3 013

EVENEMANG

hölls över hela världen, med bland annat namninsamlingar, parader, konserter, mässor och skolseminarier

4 357 888

BESÖKARE

gick in på humanrights.com och youthforhumanrights.orgSKYDDA MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

Du kan omedelbart börja stödja den internationella rörelsen för mänskliga rättigheter genom att bli medlem i Enade för mänskliga rättigheter. Enade för mänskliga rättigheter hjälper individer, utbildare, organisationer och myndigheter i alla delar av världen att göra folk mer medvetna om den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

LADDA NER »
LADDA NER