NYHETERGÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER TILL EN GLOBAL VERKLIGHET

MÄNNISKORÄTTSUNDERVISNING BLOMSTRAR PÅ IRLAND

Direktören för mänskliga rättigheter för Scientology Kyrkans kontor för nationella angelägenheter i Irland håller ett seminarium i skolan Presentation Girls Catholic Convent School.

Direktören för mänskliga rättigheter får elever i en katolsk skola att engagera sig med undervisning i mänskliga rättigheter.

Elever och lärare vet inte om att minst 30 000 kvinnor förts in till Irland genom människohandel under de senaste åren eller att asylsökande tvingas bo i husvagnar i upp till nio år, då de inte kan jobba eller skapa ett bättre liv för sina familjer”, säger Ryan Ellory, direktör för mänskliga rättigheter för Scientology Kyrkans kontor för nationella angelägenheter i Irland.

För att ta itu med denna allmänna omedvetenhet inledde Ellory en serie Ungdomar för mänskliga rättigheter-seminarier (YHR) i skolor i Dublin och Cork County. Han höll nyligen seminarier i två katolska flickskolor till sammantaget 299 elever.

Flickorna var ”fascinerade”, ”fokuserade” och ”engagerade”, säger en lärare. YHR-videor väckte livlig debatt när eleverna tacklade frågor som människohandel och slaveri. En som var av särskilt intresse var mänsklig rättighet nr 11: ”Vi är alla oskyldiga tills vi befunnits skyldiga” – infoannonsen visades på begäran och nästan varje elev hade en personlig berättelse om hur den rättigheten hade kränkts.

Feedbacken på seminarierna var till hundra procent positiv. En lärare sade: ”Att arbeta i en utsatt skola kan vara tufft, men att veta att man gör skillnad i dessa unga kvinnors liv är fantastiskt. Ryan hjälpte mig att göra skillnad den dagen och jag vill tacka honom av hela mitt hjärta. […] Jag kommer definitivt att berätta för andra lärare om det här och se till att vi får honom att komma tillbaka för att ge fler lektioner.”

Åtta lärare har sedan dess också infört YHR i sina egna lektioner.VI VILL verkligen ATT DU HÖR AV DIG

Människorättsgrupper, som alla har sitt grundläggande uppdrag, går samman med Enade för mänskliga rättigheter för att uppnå det gemensamma målet att förverkliga undervisning om mänskliga rättigheter. Här är vad några av dessa ledare säger:

F.D. ORDFÖRANDE, RÅDET FÖR PAKISTANSK-AMERIKANSKA ANGELÄGENHETER

FÖRESTÅNDARE, PEACE ACADEMY, STORBRITANNIEN

KUBANSK MÄNNISKORÄTTSAKTIVIST OCH F.D. KONGRESSLEDAMOT

GRUNDARE, INTERNATIONELL MÄNNISKORÄTTSORGANISATION

F.D. RÅDGIVARE I MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER OCH RÄTTEN TILL UTBILDNINGVi behöver din hjälp

Du kan omedelbart börja stödja den internationella rörelsen för mänskliga rättigheter genom att bli medlem i Enade för mänskliga rättigheter. Enade för mänskliga rättigheter hjälper och förenar individer, pedagoger, organisationer och myndigheter i alla delar av världen för att göra folk mer medvetna om den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

LADDA NER »
LADDA NER